- Awas!! Tubuhkan Kelab Murtad Didalam FaceboOk -

Assalammualaikum..dan Salam jumaat sekalia kepada muslimin dan musliamat sekal!an...Hye! kau orang hari ini miyo sedih ..dan terkejut dengan akhbar hari ini..kerana apa..dunia makin ganas..dan banyak ..masalah terutama dalam masalah sosial..contoh hari ini miyo terbaca lah surat khabar..yang menyata 
ada yang menubuhkan 'Kelab Murtad ' astafirullah hal'azim...terkejut giler...ini berlaku dalam laman sosial facebook..iaitu dengan menubuh kelab murtad di malaysia dan singapura...haishh apa nak jadi la...yang miyoo hairannya mengapalah dia orang dengki dengan agama islam ni..sanggup...kononnya  menubuhkan kelab tersebut untuk menarik minat ler....dan untuk pengetahuan kau orang ..di dalam kelab tu manusia celaka itu menghina Agama Islam dan serta menghina Nabi Muhammad s.w.t... Astafirullah ....insaflah kau orang...tak berbau syurga la..kalau Allah swt murkai...ermmm...kalau orang nak tau lebih lanjut pasal berita ini...jom baca di bawah ..n di mana tempat itu berlaku....joM..baca..

KUALA LUMPUR: Biadab.!!! Itu perkataan paling tepat untuk menggambarkan sikap pihak tertentu yang menggelarkan diri mereka kumpulan penyokong murtad di Malaysia dan Singapura apabila menubuhkan kelab di laman sosial, facebook (fb) bagi meraih sokongan masyarakat.
Penyertaan terbuka kepada mereka yang murtad di negara ini, pengendali fb terbabit dikesan turut mempelawa mana-mana individu supaya menyumbangkan sokongan moral kepada golongan ini.
Bukan itu saja, mereka juga secara terbuka mengemukakan objektif kumpulan berkenaan sebagai medium kepada sistem sokongan moral untuk golongan terbabit dengan perbincangan mengenai persoalan murtad di Malaysia, termasuk agama Islam serta bangsa Melayu.
Bagaimanapun, bagi mereka yang memasuki laman berkenaan dan cuba berdakwah atau menentang perbuatan serta perbincangan ahli kelab yang menghina dan merendah-rendahkan agama Islam itu segera disekat daripada menjadi ahli.

   
                      
                                    - Ini lah yang bukti di facebOok..yang menubuhkan kelab murtad -


Pemerhatian wartawan Harian Metro ke atas fb berkenaan sehingga jam 4 petang semalam mendapati 843 orang menyukai pautan dinding kelab terbabit yang mula mencetuskan kebimbangan umat Islam berikutan pandangan dikemukakan keterlaluan termasuk menghina junjungan besar Nabi Muhammad s.aw.
Antara pandangan yang dikemukakan beberapa ahli kelab itu ialah mempertikai kandungan ayat suci al-Quran, mukjizat nabi selain memapar objek menyamai kemaluan yang digambarkan sebagai perkataan Allah dalam bahasa Arab.
Pengendali kelab itu dipercayai cuba memesongkan akidah pembaca dengan memberikan serba ringkas penerangan isu murtad di neara ini serta pada masa yang sama membuat perbandingan mengenai beberapa negara Islam yang lain.
Selain ahli yang sudah muratd, ahli yang bukan beragama Islam turut mengutuk dan menghina Islam secara terbuka serta memberi gelaran yang melampau bukan sahaja kepada Nabi Muhammad SAW, malah kepada mufti, ulama dan juga umat Islam.

*Sebagai moral:-
- Kita mesty berpegang teguh kepada agama islam yang suci ini.
- Janganlah kita cepat menpengaruhi dengan gejala yang tidak sihat..serta menghina agama kita sendiri.
-Hormati Agama sendiri..dan sayangilah agama kita...ok..

Ok harap dapat memberi pengajarn dan nasihat ..k da....salam...
* Hey kau orang jangan lupa bagi comment ckit miyoo nak dengar hehe!!!
-HazmiruLL ShamsUdin-